پای درس خداشناسی معلم دین، امام زمان علیه السلام هستیم که در دعای زیبای افتتاح خداوند را به ما بشناسانند آنجا که می‌فرمایند:

وانت مسدد للصواب بمنک

 یعنی خدایا  تو به جهت لطفی که به ما داری در هر کار خیری کمک کننده هستی.

در زندگی روزمره مشاهده می‌فرمائید مشاغلی که رعایت امانت و انصاف را می‌کنند خداوند آنها را تایید کرده و به کارشان برکت کرده و با رشد قابل قبولی پیشرفت می‌کنند  و آرامش فوق العاده ای در کارشان خواهند داشت.

اما بعضی افراد در کارشان راه تقلب و حیله گری انتخاب می‌کنند. وقتی از اینان می‌پرسیم که چرا با صداقت کار نمی‌کنید، می‌گویند اگر بخواهیم راست بگوییم زندگی ما نمی‌چرخد. در حالیکه تجربه مکرر همه ما نشان داده آن کسانی که صداقت نداشته اند چون از تاییدات خداوند محروم شده‌اند ولو موقتا به موفقیتی برسند ولی نهایتا زمین خورده و بدبخت شده اند. 

ولی شما از آدم های درستکار که در معاملاتشان واقعیت را بیان می‌کنند درباره سود یا ضرر صداقت سئوال کنید، می‌گویند: ما زمانی که تصمیم می‌گیریم که درست رفتار کنیم کارها خیلی خوب پیش می‌رود. مردم به ما  اعتماد بهتری می‌کنند، هم از نظر روحی آرامش داریم و هم کارمان خیلی خوب پیش میرود چرا که تایید خداوندی پشت سر ماست. گرچه ممکن است گاهی از مواقع با رعایت صواب و صداقت ظاهرا ضررهای جزئی و موقتی بکنیم ولی در عمل خواهیم دید که در کل، کارمان مرتب و منظم  و رو به رشد پیش می‌رود چون قدرت لایزال الهی از ما دفاع می‌فرماید.

حمایت در قبال حرکت درست

خدای مهربان، به من و شما قول داده که اگر شما درست حرکت کنید، من شما را حمایت  و تایید می‌کنم تا موفق شوید.

مهدی جان از شما بسیار ممنونیم که به ما امید بسیاری در انجام کارها دادید قبلا هرگاه میخواستیم کارهایمان را درست و با صداقت انجام دهیم شیطان وعده فقر به ما میداد و ما از ترس فقر،کار صحیح را ترک میکردیم ولی شما به ما روحیه ای صد چندان دادید که زین پس همیشه خداوند را بالاترین، مهربان ترین و تواناترین حمایتگر خود بدانیم و برای با این امیدی که به ما لطف فرمودید در این ماه تصمیم می‌گیریم در شروع هر کار خیری به خداوند عرض کنیم:

انت مسدد للصواب بمنک  و با این جمله نیرو بگیریم که خدا به خاطر مهربانی اش  بزرگترین مدافع ما در اینکار هست و حتما  موفق خواهیم شد ان شاالله

فکم یا الهی من کربه قد فرجتها وهموم قد کشفتها  وعثره قد اقلتها و رحمه قد نشرتها وحلقه بلاء قد فککتها 

پس چه بسیار مشکلاتی را که برطرف نمودی و نگرانی ها را مرتفع کردی و لغزشها را چشم پوشی نمودی رحمتهایی که پخش نمودی و زنجیرهای بلا را که گشودی 

همه انسانها، افراد قدر شناسی که  هر کار نیک دیگران را ولو کوچک به خاطر می‌سپارند و دائما متذکر آن میشوند رادوست دارند 

و بالعکس از افراد طلبکاری که خوبی های بزرگ دیگران را نادیده گرفته و آنرا انجام وظیفه ای برایشان تصور میکنند ناراحت و گله مند می‌شوند.

امام زمان علیه السلام در دعای افتتاح به ما می‌آموزند که هنگام مناجات با خداوند تمام نعمتها را دیده و بشماریم و خداوند را به جهت این همه  الطاف بستاییم. این شمردن و ثبت کردن نعمت‌ها باعث میشود همیشه خود ر ا در زیر چتر حمایتی خداوند دیده نتیجتاً همیشه با امید بسیار حرکت کرده و به موفقیت‌های بزرگ نائل آید واز سوی دیگر یاس از رحمت خدا که سلاح شیطان  برای ایجاد جدایی مخلوق از خالق است  از بین میبرد . وما در د برای افتتاح به خداوند عرضه می‌داریم.

چه بسیار گرفتاری‌های که آسایش را از ما سلب کرده بود و ما به اشتباه دنبال هرکسی رفتیم تا آن را حل کند، نتوانست و تو بودی که با لطفت این مشکل مرا حل کردی.

غصه های زیادی در زندگیم داشتم از شغل و ازدواج و یکی یکی را با مهربانیت برایم برطرف کردی.

چه لغزشهای زیادی داشتم که برای  هرکدام مستحق مرگ و نابودی بودم ولی تو چشم پوشی نمودی.

زنجیر بلایا دستو پایم را بسته بود و از شدت 

فشار نمیتوانستم تکان بخورم اما تو با دست مرحمتت یکی یکی را گشودی.

خدایا تو خیلی مهربانی و من خیلی ناسپاس تا به حال من غرق دریای لطف تو بودم و بسیاری از الطافت را من نخواسته بودم تو راسا به من عطا کردی و حالا از تو دو خواسته دارم یکی اینکه در این ماه میهمانی از همه لغزش‌های من درگذری.

گشایش کفر و ظلم؟

دوم مشکلی است که همه دنیا و مظلومین را مبتلا کرده و آن ظلم و کفر وبی دینی است که گشایش آن فقط با ظهور امام زمان  علیه السلام اتفاق می‌افتد این زنجیر غیبت را که ما انسانها بر دست و پای او زده ایم بگشا و او را که رحمت واسعه توست در سراسر جهان حاکم فرما. 

خدایا تومشکلاتمان را به دست او گشودی و غصه هایم را به او برطرف نمودی  و زنجیرهای بلا را با دست مهربان او از دست و پایم گشودی و حالا غصه او را باظهورش  به شادی تبدیل فرما

الحمد لله الذی لم یتخذ صاحبه ولا ولدا ولم یکن له شریک فی الملک ولم یکن له ولی من الذل و کبره تکبیرا

اگر کسی در زندگی قول پشتیبانی به ما بدهد، اگر توان و قدرت او را ندانیم زیاد به او اعتماد نکرده و با امید به او کاری را شروع نمی‌کنیم ولی اگر توان زیاد او برایمان اثبات شود، کارهای بزرگی با اتکاء به پشتیبانی او انجام میدهیم. 

امام زمان علیه السلام در فراز های قبلی ما را امیدوار فرمودند که خداوند مشکلاتتان را  حل میفرماید و غصه هایتان را برطرف می‌فرماید و در این فراز میفرمایند:

 خدایی را که این الطاف را به ما دارد ستایش و سپاس می‌گویم که در نهایت قدرت و توانمندی است نه مثل مخلوقین که احتیاج به همسر و فرزند دارند ویا به دلیل ناتوانی در کار مجبورند شریکی برای خود انتخاب‌نمایند  و یا دوست و سرپرستی برای اداره کارها داشته باشند. لذا او را از همه چیز بزرگتر بدان بلکه بزرگتر از آن که بتوانی او را وصف کنی چه رسد به این که او را با چیزی مقایسه نمائی 

این چنین خدای بزرگی پشتیبان ماست ولذا در تمام مشکلات فقط گشایش را از او میخواهیم نه از موجودات دیگری که خود مثل ما ضعیف و ناچیز هستند.

‌به علاوه بسیار خداوند را ستایش می‌کنیم خودش با قدرت لایزال و بی نهایتش، حامی ماست ما را به  موجودات ضعیف دیگر واگذار نکرده است. اگرچه روال این دنیا استفاده از اسباب و وسائل است وخداوند متعال بنا به حکمتش و نه از روی عجل الله تعالی فرجه الشریفز و ذلت ،کارهای دنیا را با وسائل انجام میدهد مثلا بوسیله شیر مادر بچه را تغذیه می‌فرماید یا به وسیله طبیب و دارو به بیمار شفا میدهد ولی این استفاده از روی عجل الله تعالی فرجه الشریفز و ذلت نیست بلکه از روی حکمت است و بهترین دلیل آن‌هم باطل کردن  گهگاهی این وسیله هاست به طوری  که آتش حضرت ابراهیم را نمیسوزاند یا تیغ، گردن اسماعیل را نمی‌برد، یا امام زمان ع بیمار سرطانی را که پزشکان جواب کرده اند از جانب خدا شفا میدهد و... این ستایش به ما می‌آموزد که در هر مشکلی، گشایش را از خود او که قدرت علی الاطلاق است بخواهیم و هرگاه در معرض ذلت بودیم  عزت را از او درخواست‌نماییم.

مهدی جان از شما ممنونیم که اخلاق عملی را با زیر بنای توحیدی آن، چنان بیان می‌فرمایید که بزرگترین انگیزه برای اجرای آن نکته اخلاقی پیدا شود.

  مهدی جان شما الان عزیز ترین مخلوق این عالم هستید و ما خدا را شکر میکنیم که خداوند به وسیله شما به ما عزت داده و بزودی نیز با ظهورتان در عالم عزیز تر میشویم ولذا ما  برای پیروی از فرمایش شما که باید تکبیر خداوند را بگوئیم که انقدر بزرگ است که هیچ موجودی با او قابل مقایسه نیست عرضه بذاریم خدایا تو بزرگی و ما پست و بی مقدار، و آیا به موجود پست و بی ارزش جز خدا‌ ی کبیر رحم می‌نماید؟

خدایا تو عزیزی و ما ذلیل و به فرد ذلیل جز خدای عزیز رحم می‌کند؟ پس به ما رحم‌ کن  و با ظهور ولیت ما را عزیز فرما

الحمد لله الذی لا مضاد له فی ملکه ولا منازع له فی امره...الباسط بالجود یده الذی لا تنقص خزائنه ولاتزیده کثره العطاء الا جودا و کرما

انسانهابه علت امکانات مادی محدودی که دارند بعد از یک کار خیر، میل کمتری به بخشش دارند یا کسانی که خیراتی می‌کنند و مراجعات مکرری دارند پس از مدتی ابراز می‌کنند که خیرات تمام شد، چون امکاناتشان تمام شد اما...

مهم ترین دعا

دعای افتتاح به ما می‌آموزد که خداوند را بسیار ستایش کنیم چون دست خداوند برای جود و بخشش آنقدر  باز است، که هرچه ببخشد  گنجینه هایش تمام نمیشود  چون لطفش بی انتهاست وهر چه بیشتر عطا کند جود و کرمش  بیشتر میشود  بنا براین چون با این  خدای بسیار کریم سرو کار داریم ، هیچ غصه ای ونگرانی  از نیازهایمان نداریم‌ و همه چیزمان را از او میخواهیم . اینطور نیست که اگر چیزی خواستیم چیرهای دیگری نخواهیم،  بلکه هم کار مناسب هم خودروی عالی هم همسر عالی ،هم منزل بزرگو... باید همه را بخواهیم.  چرا که اولاخزانه الهی تمام نشدنی  است ثانیا خداوند کریم است وبا بهانه  و فضل و نه به بهای عمل ما وعدل میبخشد ثالثا  کرم خداوند برخلاف انسانها با بخشش کم نمیشود  بلک بیشتر میشود لذا هرچه از خداوند  خواستید و گرفتید چیزهای بیشتری خواهید خواست.

در معنویت هم همینطور است: هم آمرزش همه گناهان را بخواهیم، هم اخلاق عالی درخواست کنیم، هم توفیق زیارت و هم توفیق  تلاوت، فهم و عمل به قرآن را تقاضا کنیم و...

 یکی از چیزهایی که دعای افتتاح به ما می‌آموزد این است که مهمترین دعایمان بعد ار آمرزش گناهان، درخواست تعجیل فرج باشد. بنابراین در طی این دعا  اول استغفار میکنیم و سپس با قلب پاک درخواست ظهور امام زمان را بنمائیم و به کثرت عطا و بخشش خداوند یقین داشته باشیم.

بعلاوه بدانیم که در این عالم فقط اراده خداوند موثر است و اگر خداوند اراده اش تعلق بگیرد که به ما خیری برساند هیچ کسی نمیتواند آن اراده را باطل نماید :

 الحمد لله الذی لا مضاد له فی ملکه ولا منازع  له فی امره و هیچ قدرتی نمی‌تواند با او به نزاع برخیزد. مگر فرعون با تمام قدرتش توانست با خداوند به نزاع برخیزد و حضرت موسی را از بین ببرد و آیا ابوجهل وابولهب توانستند با همه قوای نظامی شان جلوی پیشرفت پیامبر اکرم را بگیرند ؟ ابدا بنابراین با این امید که هیچ قدرتی نمیتواند جلوی اراده خداوند در ظهور و پیروزی امام زمان در تمام دنیا را بگیرد از عمق جان و با سوز دل می‌خواهیم:

اللهم عجل لولیک الفرج